Warning: include(/home/novinars/public_html/wp-includes/assets/script-loader-packages.php): failed to open stream: Permission denied in /home/novinars/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 239

Warning: include(): Failed opening '/home/novinars/public_html/wp-includes/assets/script-loader-packages.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/novinars/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 239

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/novinars/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 241
Уредништво – e-Гимназијалац

Уредништво

Проф. српског језика и књижевности  Милена Маричић, главни и одговорни уредник Званичног блога новинарске секције „Е-Гимназијалац“  и школског  часописа „Гимназијалац“  од 2013. године.

Проф. српског језика и књижевности Милка Симовљевић,  уредница Званичног блога новинарске секције „Е-Гимназијалац“  и школског  часописа „Гимназијалац“ од 2019. године.

Проф. српске књижевности и језика Јелена Давидовић,  уредница Званичног блога новинарске секције „Е-Гимназијалац“  и школског  часописа „Гимназијалац“ од 2019. године.

Ја сам Вукашин Анђелковић, ученик  Гимназије ,,Светозар Марковић“.
Члан сам новинарске секције и драмске секције на енглеском језику. Моја улога у новинарској секцији је графички дизајнер. Радим као технички и графички уредник на школском часопису.
Када нисам у школи, у слободно време бавим се такође графичким дизајном. Волим да цртам, правим разне слике и илустрације. Направио сам три популарне апликације за Андроид које мењају стил иконица. Такође се бавим и графиком за игрице.

Ја сам Марко Марић и идем у четврти разред наше Гимназије. Члан сам новинарске секције и драмске секције на енглеском. Такође сам члан ученичког парламента и координатор сам за прве разреде. Иначе сам јутјубер, снимам нешто више од годину дана разне типове клипова, попут скечева и лајфстајл клипова. Пишем песме и прозу од четвртог разреда основне школе. Слао сам своје радове на разне конкурсе и једна моја прича је изашла у ,,Зборнику стваралаштва младих Србије и дијаспоре“. Неколико мојих чланака изашли су у часописима попут часописа ,,Чувари природе“.  Заинтересован сам за биологију и планирам да упишем медицину. У слободно време волим да глумим и певам, и, наравно, један сам од едитора овог блога!

Ја сам Уна Лукић, ученица одељења IV2 , члан сам новинарске, драмске, психолошке, дебатне и библиотечке секције. Такође сам и члан ученичког парламента. Ја сам на новинар и  водитељ. Омиљени део новинарске секције ми је припрема радио емисије После часа,  коју радимо у сарадњи са О радиом. Такође волим да радим интервјуе и пишем да разне критике. Волим да читам, и годинама уназад освајам награде на републичким такмичењима Књижевна олимпијада. Ипак, моја највећа љубав је историја. Управо из те љубави се и родила љубав према књигама. Сматрам да је историја уз српски језик најважнији предмет у школи, јер да бисмо разумели садашњост или предвидели будућност морамо познавати прошлост. Позната сам као особа која брзо и пуно прича. Управо због тога и јесам  прави члан новинарске секције.

Зовем се Томислава Николић и идем у четврти разред Гимназије ,,Светозар Марковић“. Гимназију сам уписала да бих даље развила своја интересовања, како за природне, тако и за друштвене науке. Пре уписивања била сам фасцинирана бројним активностима које пружа управо наша Гимназија. Непосредно након уписа прикључила сам се новинарској секцији у саставу наше школе за коју сам сазнала од стране моје професорке српског језика Милене Маричић. На новинарској секцији развила сам интересовање за писање и само новинарство. Поред новинарске секције, сазнала сам и створила велику љубав за пружање прве помоћи. Прва помоћ омогућила ми је да упознам бројне фасцинантне људе и постанем члан Црвеног крста Новог Сада.

Зовем се Милица Томић. Ишла сам у  Основну школу ,,Јован Поповић“ где сам била члан библиотечке и драмске секције. Сада идем у Гимназију ,,Светозар Марковић“. Идем на новинарску секцију где се бавим новинарством. У слободно време волим да прочитам добру књигу или да погледам неки филм.

Моје име је Катарина Перовић. Ученица сам четвртог разреда Гимназије „Светозар Марковић“ и члан новинарске секције. Моја улога у секцији је новинар. Aмбициозна сам и велики сам оптимиста. У слободно време волим да идем у теретану. Сваке године се такмичим из српског језика и биологије, добра сам у томе и то ме интересује. Такође, волим музику.

Зовем се Дуња Павлица. Ишла сам у Основну школу „Лаза Костић“, била сам члан новинарске и литерарне секције. Моја улога на секцији је новинар. Волела бих да се бавим спортским новинарством. Умем да будем креативна, па се по некад у слободно време бавим уметношћу. Волим да путујем. Решења за сваки проблем налазим у музици и моторима.