Критички приказ позоришне представе „Криви ексер“

Тема ове представе је врло савремена и прилагођена је нашој генерацији. Текст је разумљив, квалитетан и држи пажњу током целе представе.

Од почетка до краја су глумци били доследни својим улогама, уз одговарајуће покрете и гестикулацију. Десило се неколико грешака у говору, али оне су брзо биле исправљене и неприметне у односу на остатак представе. Неки извођачи су мало тиши од очекиваног.

Сценографија је била врло добра, сви потребни реквизити су били присутни. Паузе током којих су реквизити премештани, између сцена, одвлачили су пажњу и поништили добар утисак претходне сцене. Током тих делова је требало да буде пуштена музика у позадини, како би они били мање приметни, јер су се чинили превише дугачким за публику која је гледала представу, или ти делови нису морали да буду замрачени; изгледало би боље када би се видео премештај сцене.

Порука представе је пренесена на публику, тако да је осим што је била занимљива, представа била и поучна са утицајем на млађу генерацију. На одговарајући начин су приказане лоше стране порока, дроге и њиховог утицаја на младе. Из делова представе се јасно видело како улазак у лоше друштво може бити кобно по младе. Јасно је приказано то да се у такво друштво улази због мањка пажње, одбачености или због утицаја родитеља који дају лош пример деци својим понашањем. Такође, приказано је колико је одвикавање од дроге тешко и колико је подршка родитеља важна у тренуцима када се чини да нема излаза, а у овој причи је та подршка изостала. Ова порука је важна из разлога што данас све више младих постају зависни од психоактивних супстанци и склони су пороцима да би били прихваћени у друштву и да би побегли од свакодневних проблема. После погледане представе сазнаје се до каквих све последица то може да доведе.

Вулгарни изрази и неприкладне речи су сведени на минимум, али су такође били потребни у тој количини, јер су тим путем глумци дочарали особе чију улогу играју.

Целокупни утисак је веома добар, тема је погођена и представа преноси снажну поруку на публику.

Милица Томовић I10