Критика представе „Драга Јелена Сергејевна“

Ова представа је потресна, трагичног карактера са комичним елементима сведеним на минимум. Она је изазвала велику количину емоција код гледалаца. Трагедија је израженија и оставила је јак утисак на публику.

Глумци су дочарали своје улоге врло добро. Ушли су у улоге и понашали су се у складу са њима. Са друге стране су имали доста дикцијских грешака које су успут исправљали, али их је било више од очекиваног па су одвлачили пажњу. Велика грешка глумаца је била та што су се смејали на деловима где нису смели и видљиво је да то није део текста. Једна од главних глумица је у неким тренуцима била превише гласна како би дочарала драму, али њен глас је звучао прилично непријатно у тим тренуцима.

Што се тиче самог тока представе, постепено је било све занимљивије и потресније. Почетак изгледа безазлено и садржи доста занимљивих делова. Како представа одмиче, расте напетост и тема постаје озбиљнија.

Музика је била одговарајућа и добро је што су делову без глумаца били попуњени и нимало досадни за публику.

Такође, било је вулгарних делова који су били превише директни. Они нису требали да буду приказани пред публиком на тај начин. Утисак те сцене је уништио целокупан добар утисак свега пре и после. Ти делови су могли да буду одглумљени на други начин.

Приказане су животне приче свих ликова и долази до великих психолошких развоја. Алкохолизам оца, комплекс од интелекта родитеља и сиромаштво увлаче ликове у лоше друштво. Сви су прорачунати и мисле како да дођу до жељеног живота и власти.

Сценографија је била претрпана; на њој су се налазиле неке ствари које нису употребљаване током представе.

Милица Томовић I10