Интервју са ученицима Гимназије ,,Бранко Радичевић“, глумцима представе ,,Погледај дом свој анђеле“

 

Да ли је теже радити представу као и прошле године за коју сте имали прилике да видите друге глумце и више различитих извођења, или нову представу у којој ви креирате свој лик?

Лука(Доктор): За прошлогодишњу представу ,,Маратонци“ имали смо филм, имали смо неки пример, по ком смо имитирали и глумили ликове које су они тумачили, тако да мислим да је прошлогодишња представа била лакша, али смо се ми потрудили и за ову и супер је била.

Која је разлика и какви су ваши утисци између извођења трагедије као што је ова, или комедије коју сте изводили прошле године?

Лука(Доктор): Ја више волим да глумим комедију, али ни трагедија није лоша.

Сава(отац): Занимљивији су ми били ,,Маратонци“ јер је било лакше, као што је рекао мој колега, а ове године је био оригинални текст, па је што се тога тиче, било доста теже, али смо заједничким радом са професорком смишљали све.

Колико је било тешко ући у улогу и да ли сте имали прилику да у реалном животу видите овакве примере?

Лора (Нада): Не сусрећем се са таквим људима, нисам у том окружењу, али знам из појединих филмова и серија како се понашају такви људи.

 

Која је порука коју сте хтели да пошаљете?

Наталија (мајка): Свакако да се у последње време даје до знања о проблему наркоманије, што смо и ми покушали овом представом и надамо се да ћемо апеловати на такве случајеве.

Никола (Леми): Ја мислим да ове представе уопште не утичу ни на какве наркомане и да ово никоме ништа неће помоћи, јер ми можемо њима да причамо колико год хоћемо да се они не дрогирају, али они углавном имају неке своје проблеме и неке разлоге, тако да њима наша представа неће ништа добро донети, а комедија би некога насмејала и боље је да глумимо комедије и да будемо срећни.

Уна Лукић и Томислава Николић