Стилови облачења

  •   Да бисте били незаменљиви, увек морате бити другачији.
  •   Мода, видите, излази из моде. Стил је вечан. 
  •   Мода није нешто што постоји само у одећи. Мода је на небу, мода има везе са идејама, начином живота, свему што се дешава.  

Коко Шанел

Теодора Жерајић и Наташа Марковић I10

 

Зима. Напољу пада снег, а ја сам шољицом чаја у руци, у удобној фотељи размишљам шта ћу сутра обући? Да ли ћу погрешити?  Да ли ћу добро изгледати у томе?  Пре свега, питамо се који стил нам пристаје? Позната ситуација?

Модних стилова је много, а прави задатак јесте препознати оно што нам најбоље пристаје; бохо, стритстајл, кантри, софистициран, рокенрол, гранџ, винтиџ, кежуал…

  • Стил често ограничава финансијска ситуација. НЕТАЧНО! 

Дизајнери тврде да можете изгледати одлично без обзира на то колико новца трошите при куповини гардеробе.

Облачење је повезано са карактером, музиком и осећањима. Укус представља део нас. 

При одабиру стила и комбинације, по мом мишљењу, треба бити оригиналан И јединствен. Треба експериментисати.  Не треба се плашити „модних промашаја“. Кроз њих стварамо и побољшавамо своје облачење.

 Такође, сматрам да  комбинација треба бити једноставна са неким нашим личним печатом.

  • Лични стил је одавно неважан. ТАЧНО!

 Данас се већина људи угледа на друге И прекопира комбинацију „од главе до пете“. Друштвене мреже воде главну реч у свету моде. Модни блогери диктирају трендове.  Увек треба имати неког идола, који нас инспирише да будемо бољи у нечему, али треба бити оригиналан. Маркирана гардероба није знак стила.  Увек ми је у глави мамина реченица да могу носити најскупљу одећу на свету, али да нећу изгледати добро ако је нисам добро комбиновала или ако се не осећам добро у њој. Најлепше изгледамо када смо насмејани И задовољни собом.

  • Морам бити пристаник једног стила. НЕТАЧНО!

По мом мишљењу, није грешка припадати само једном стилу.  Једноставно, таква сам особа. Некад волим да изгледам софистицирано, некад спортски… Најважније је да се осећам добро у томе.  Комфорно, фешн, то је све што тражим од једног аутфита.

Наташа Марковић и Теодора Жерајић

 

 

                                                                              Теодора Жерајић I10