Округли сто трећег дана Позорја

Округли сто за циљ има да млади глумци редитељу покажу своје виђење позоришта, да поделе утиске о својим првим представама, да кажу шта воле код позоришта. Водитељ Округлог стола био је редитељ Петар Јовановић, који је давао савете глумцима представа „Ординација“ Гимназије „Никола Тесла“ из Апатина и „1974.“ Гимназије „Светозар Марковић“ из Суботице.

Комедија „Ординација“ подигла је атмосферу у публици. Текст су изабрали тако да глумцима буде забавно и „лако“  да се припремају. Иако је комедија, представа износи проблематику младих данас. Редитељ Петар Јовановић истакао је да је текст литерарно слаб, али је примерен годинама, тако да су се глумци добро снашли у својим улогама.  Представу је чинио низ комичних ситуација, а редитељ наглашава да то није проблем, јер у том узрасту није потребно имати високе уметничке амбиције. На самом почетку извођења глумци су били на сцени, дошло је до проблема са светлима, па ни публика ни они нису знали када да почну. У неким сценама требало је порадити на гестикулацији, јер не мора све бити исказано речима. Напоменуо је да глумци  не треба да „глуме да глуме“. Последња замерка редитеља за ову представу био је одабир песме која се појављивала на почетку и крају представе.

Представа „1974.“ је потпуно другачија од представе „Ординација“. Комплетну режију је радила професорка историје Мира Штетић. Ово је једна документарна представа. Редитељ је нагласио да је представа била занимљива у погледу едукације. Паузе које су глумци правили током представе су биле недефинисане, није се знало да ли су драмске или су то биле грешке, наглашавајући да на сцени нема места празном ходу јер је свака секунда важна.

Дуња Павлица II7, Милица Томић II6, Уна Лукић II2