Краљевски фестивал смеха

Представа „Краљевски фестивал“ ШОСО „Милан Петровић“ је на духовит и креативан начин приказујући удају принцезе за најбољег витеза донела комад бајке на сцену.

Имена ликова су била необична (Принцеза Кеза, Луда Гуда, Веца Штреца) која су имала за циљ да засмеју публику и допринесу комичности целокупне представе. Они су успели су прикажу како су се некада девојке удавале бирајући најбољег витеза, односно само „најбољи“ је могао да добије „ руку девојке“. У овој представи најбољи је био онај који је најлепше певао.

На самом почетку представе чује се музика и глумци долазе на сцену играјући и певајући, што је створило веселу и позитивну атмосферу, енергија која је долазила од глумаца брзо је овладала публиком.

Глумци су успели да на различите начине покажу карактерне особине ликова, тако да је публика имали увид у саму суштину. Сценски наступ је био веома добар, јер су покрети били усклађени и видело се да иза тога стоји много труда и рада.

Сценографија је била једноставна и глумци су се добро сналазили у окружењу. На сцени је био трон за краља и краљицу и наспрам њега писаћи сто за саветника. Осветљење се у зависности од сцене смењивало. Технички детаљи и музика су одговарали дешавањима и ситуацијама у којима су се ликови налазили.

Костими су употпунили визуелни доживљај и осмишљени су тако да публика једноставно може да спозна карактер лика.

Глумци су до самог краја остали у својим улогама и док је публика аплаудирала могао се видети осмех на њиховим лицима, а на крају су се поносно поклонили.

Представа је оставила добар утисак на све који су је погледали. Публика је уживала гледајући ову неисцрпну групу младих људи који су дали све од себе да нас забаве.

 

Милица Томић II6