Интервју са глумцима представе „Ординација“, Гимназија „Никола Тесла“ Апатин

Колико времена је трајала припрема представе „Ординација“?

Ана Бачић – Кренули смо са припремама почетком ове године, али смо протеклих два и по до три месеца активнији и продуктивнији када су почеле припреме у позоришту.

Да ли се састав секције мењао од почетка припрема?

Ана Бачић – Није се мењао, имали смо мањих колебања, али је ипак остала првобитна екипа глумаца.

Да ли ти је било тешко да уђеш у своју улогу, шта је оно што ти је било најтеже?

Ана Бачић – Моја улога сестре Јадранке је скроз другачија од мене, али ми није било тешко да уђем, баш сам се уживела у њу, пошто је сушта супротност, али се надам да сам успела.

Стефан Дукић – Нисам уопште имао проблема да уђем у улогу, зато што сматрам да ми стоји улога, почевши од самог изгледа.

Василије Зорић – Мени такође, као ни мојим колегама, није било тешко да уђем у улогу, неки сегменти мога лика као што је колегиница рекла потпуна супротност од мене, а већински део сам ја на сцени.

Како сте се одлучили баш за ову представу?

Ана Бачић – Као што сам пре рекла, ово јесте једна комедија, која на хумористички начин треба да пренесе једну велику поруку нашој публици, она треба да представи наш свет данас, нажалост, иако смо ми то преувечали, да би било смешније, ово је нека наша реалност, барем код нас у нашем граду.

 Какав је међусобни однос вас глумаца?

Ана Бачић – Ми смо добри другари, помажемо једни другима на путу ка успеху и дружимо се када год можемо.

 Какав је ваш однос са редитељем, вашом професорком?

Василије Зорић – Професорица је велика легенда, у последње време волимо мало више да се шалимо са њом, чак је наш однос на том нивоу да јој више не персирамо, лично ја, тако да се све више и више зближавамо са њом из представе у представу, из пробе у пробу и из године у годину нашег школовања.

Које вам је ово извођење по реду?

Василије Зорић – Званично, друго извођење.

 

Томислава Николић II6