Интервју са глумцима представе „Маратонци трче почасни круг“ Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове

Интервју са Драмском трупом Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове

Због чега сте се одлучили за ову представу?

Милица Ракетић (Кристина): Зато што нисмо имали довољно ликова за жељену представу, хтели смо прво „Ожалошћену породицу“, међутим, доста њих је одустало и онда су нам „Маратонци“ највише одговарали.

Колико је било тешко припремати „Маратонце“?

Никола Костић (Били Питон): Било је напорно, јер смо за кратак временски период све одрадили и припремили. Ми смо задовољни крајњим резултатом, поготово због времена које смо имали, пошто смо ову представу припремали два-три месеца.

Милица Ракетић (Кристина): Ми смо генерално без иког старијег, сами радили на представи, међутим ни једном нисмо имали прилику да пробамо на позорници. На крају су нам помогле професорке и тада је све дошло на своје место. Пре самог Позорја, наше најефикасније припреме трајале су свега четири дана и за четири дана смо је средили до савршенства.

Да ли сте се забавили радећи заједно?

СВИ: Јесмо

Милица Ракетић (Кристина): Јесмо, склопили смо нова пријатељства и чак се и приватно више дружимо.

Како ти се свиђа твоја улога? Да ли ти је било тешко да прилагодиш улози с обзиром на то да су ,,Маратонци” популаран филм?

Лука Булат (Лаки Топаловић): Није ми било тешко да уђем у улогу с обзиром на то да сам филм гледао више стотина пута. Свидео ми се лик Лакија и начин на који је Бата Стојковић изнео његов лик и при самом одабиру представе одлучио сам да ћу глумити баш њега.

Да ли си се дуго припремао?

Лука Булат (Лаки Топаловић): У суштини нисам, преко проби, вежбања, текст се научи лако, тако да је сваком од нас легла своја улога.

Која је функција твог лика у представи и уопштено, да ли је препознајеш у данашњем друштву?

Лука Булат (Лаки Топаловић): Функција Лакија јесте да он највише покушава да освоји то потомство, наследство, он заправо на све могуће начине покушава то да уради.
Никола Костић (Били Питон): Његова функција је да дође до богатства породице Топаловић, преко своје ћерке коју хоће да уда из користи за Мирка Топаловића. Не виђам људе
који подсећају на лик који глумим, али сматрам да више има жена које се удају из користи. Више има људи налик на лик Кристине, него на лик Билија.

Да ли ти је било тешко да уђеш у улогу?

Никола Костић (Били Питон) : Није, увек глумим неког негативца, грубијана, јер ми та улога више лежи.

Да ли ти је било тешко да се прилагодиш улози с обзиром на то да си девојка у мушкој улози?

Тијана Дворницки (Ђенка) : У почетку је било мало теже, јер никада нисам била у могућству за то и надам се да више нећу бити у тој (не)прилици, једноставно нисмо имали довољно момака и на крају је испало, занимљиво јер је то свакако данас табу тема и тога нема често, самим тим дали смо свој лични печат нашој представи.

                                                                                                                                                                                                                     Уна Лукић II2